Varje vecka skriver en ny W:are hur det är på just sitt exjobb.

fredag 12 april 2013

Lunsj seminar og vinlotteri

Idag är det fredag och det betyder två saker: Lunchseminarie och vinlotteri!

Kl 11 varje fredag har avdelning alltid lunchseminarie. Det är precis som det låter. Under lunchen presenterar olika personer från avdelningen projekt de deltagit/ deltar i eller något annat som de jobbat/ jobbar med. Det är superkul att gå på dessa och få lära sig mer om vad alla gör, vilka projekt DNV deltar i och vilka tjänster och kompetenser som avdelningen kan erbjuda. Detta är ett sätt att internutbilda och att avdelningen ska få veta vilka olika projekt som drivits eller som pågår. Idag fick vi höra om ett kompetensprojekt i Arktis som innebär att öka kunskapen kring områdena i Arktisk med avseende på petroleumverksamhet, allt från fysiska utmaningar till regulationer ingår.  

Sedan kl 14 är det alltid vinlotteri. Vinlotteriet innebär att man köper en lott eller fler för 5 NOK styck och så koser (myser) man sig tillsammans och äter gotteri (godis). Ett fint avbrott på fredagseftermiddagen. Och som vanligt så vann jag inget denna gången heller!

PS: Norskt godis är inte alls lika bra som svenskt och utbudet är definitivt inte lika stort. Vinet (eller alkoholhaltiga drycker generellt) är dessutom svindyrt, så vill man bli full får man antingen ha tur eller importera! :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar