Varje vecka skriver en ny W:are hur det är på just sitt exjobb.

onsdag 25 januari 2012

Babysim

Dagen tillbringades uppe på Klippan på Geo eftersom vår handledare ändå inte var på Vaxholm-kontoret. Vi passade på att ta emot en praktikant. Han heter Malte, och var mycket intresserad av vårt arbete då han har en förkärlek till båtar. Han hade en hel del idéer och kom med flera hjälpsamma tips.

Malte studerar Rederiets verksamhetspolicy

Malte lämnade Klippan och avgav ett sista djungelvrål för att uttrycka sin sorg över att få lämna denna storslagna plats... Vi förstår honom.

Efter att vi pöst ett tag i de röda sofforna, nöjda med att ha fostrat en ny själ in på rätt bana i livet, återgick vi till linjearbetet. Våra nya datorer gick på högvarv då vi djupdök ner i Trafikverkets intranät.


Våra nya vänner Freja och Frej
Det visade sig finnas en uppsjö av dokument, protokoll och diverse annat. Vi kände att vi inte bottnade i detta avgrundsdjupa informationsflöde. För att komma på rätt kurs igen använde vi oss av Trafikverkets eget svar på Facebook: THE COMMUNICATOR!


Här förmedlar vi vår frustration till vår handledare med hjälp av "The Communicator"!
Chattandet med Jim blåste fort över, men vi lekte vidare i kommunikatorns fantastiska värld. Efter att ha lattjat lite med alla fantastiska funktioner och bland annat haft en videokonferens med varandra försökte vi återigen hala in vårt förnuft och återuppta marchfart i arbetet.

Tur att Mattan fanns där som en hamn i stormen när vi höll på att förlisa totalt!


Matilda såg till att vi fick några knop gjorda trots allt...

Efter en lång dag i motvind packade vi varsamt ihop Frej & Freja och drog av en friskvårdstimme istället. Rodd förståss.

Nya tag i morgon...
God natt!
M2

Malte hälsar simma lugnt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar