Varje vecka skriver en ny W:are hur det är på just sitt exjobb.

tisdag 24 januari 2012

O'hoj!

  Efter en lång dag i pendlingens tecken är vi äntligen hemma, utfodrade och redo att börja blogga!

Förra veckan bestod av planering och uppstart på hemmaplan och idag fick vi för första gången besöka vår nya hamn i tillvaron: REDERIET.
Vi gör vårt exjobb på Trafikverkets färjerederi i Vaxholm. Exjobbet består i att göra en miljöutredning för deras verksamhet, som alltså är att tuffa runt med de här gula vägfärjorna:

Vi ska också genomföra ett mätprojekt där vi mäter luftemissioner från dieselmotorn på en av färjorna. Det finns 65 st färjor utspridda i hela landet.

Som den uppmärksamma läsaren noterat använder vi oss av vi-form. Den logiska förklaringen till detta är att vi är två och att vi gör exjobbet ihop. Kan tyckas ovanligt bland oss W:are, men enligt Allan ett vanligt förekommande fenomen. Vi tyckte helt enkelt att det kändes som en livlina att sitta två i samma båt, då exjobbet ibland kan kännas som ett sjunkande skepp.

Vaxholm visade sig vara något av en idyll. Dock var resan dit lite halvdryg. Det var trångt på 7-tåget, vilket följdes upp av att någon till synes hade defekterat på tunnelbanefönstret.
Väl framme i Danderyd var det dags att ge sig på det tredje färdmedlet för morgonen. Buss 670. Det var inte heller en joyride.

När vi äntligen klev av i Vaxholm drog vi några djupa förfriskande havsluftsandetag, innan vi GPS:ade oss fram till kontoret. Vi hann med lite sightseeing på vägen. Här är frukten av det:
På kontoret, som var inrett i lite av ett marint tema, skakade vi tass med samtliga medarbetare. Mycket trevliga allihopa. Sedan lokaliserade vi kaffeapparaten och började beta av utbudet.

Vår kära handledare Jim tog ut oss på lokal för att krubba en mycket njutsam lunch. Han berättade också lite kuriosa om när han senast varit där och Vaxholms stora profil Stenis satt och smaskade vid bordet bredvid. Stenis är nära vän och granne med Börje, och vi hoppas snart få springa på dessa Vaxholmsbor!

Eftermiddagen ägnades åt tekniska finesser, vi fick fina datorer och hypade lösenord till det störthemliga intranätet. Vi drack lite mer kaffe, pratade med rederichefen, hade planeringsmöte med Jimpan och sen packade vi ihop och  hade tillsammans med Jim en nöjsam biljakt efter bussen vi precis missat. Vi kom ikapp den halvvägs till stan, sen var det bara lite buss, lite t-bana, och tåg så var vi tillbaka i Uppsala igen.

Nu är vi trötta som as, men ändå mycket nöjda med dagens äventyr. Innan vi sussar kudden lyssnar vi för tusende gången på vårt ledmotiv:
Hörs imorgon! Adjöss
My & Magdalena

1 kommentar:

  1. Bästa ledmotivet! Älskar att dom skriker "för renare miljö" på slutet också! :P

    Kram, E

    SvaraRadera